Eerste online date

Eerste online date

Wat kunt u verwachten van uw eerste online date?

Uw eerste online date kan in het begin een beetje ontmoedigend zijn. Op den duur vervaagt het nieuwe ervan en zal online daten makkelijker worden. Voordat u begint met online daten, kunt u het beste eerst verschillende sites testen om erachter te komen op welke sites de leden zitten die u zou willen daten. Elke datingsite heeft zijn eigen persoonlijkheid. Sommige mensen hebben het liefst een site waar veel verschillende typen mensen op zitten. Andere mensen zoeken het liefst binnen hun eigen sociale kring. Kies de datingsite die het beste past bij uw eigen persoonlijkheid.

Inschrijven bij een datingsite
Wanneer u zich inschrijft bij een datingsite, zult u een aantal vragen moeten beantwoorden om vast te kunnen stellen welke leden de beste matches voor u zijn. Alle leden wordt gevraagd naar hun leeftijd, geaardheid, religie, beroep, geboortedatum, uiterlijke kenmerken, etniciteit,  interesses, politieke voorkeuren en een aantal andere voorkeuren. Nadat u deze informatie heeft ingevuld, ontvangt u – afhankelijk van de site – een aantal mogelijke matches of kunt u zelf kiezen uit een algemene groep daters.

Interesse tonen
Online daters tonen in het begin hun interesse via een e-mail, chatbericht of een berichtje waarin ze aangeven geïnteresseerd te zijn. Als de andere persoon ook geïnteresseerd is, zullen beide leden afspreken voor een online date. Deze fase van het online daten kan soms wel een uitdaging zijn. Er is nog een zekere mate van anonimiteit tussen u en uw match en uw match kan zich anders voordoen dan hij eigenlijk is. Blijft u echter overal voor open staan en voer een open gesprek. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat de persoon die u leert kennen aan de andere kant van de ‘lijn’ zichzelf presenteert zoals hij echt is.

Voer een aantal gesprekken met uw online date. Dit kan enkele weken of maanden duren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, vraagt internet dating tijd. Voor de meeste mensen kost het meer tijd om te typen dan te praten. Bovendien is er normaal gesproken meer tijd nodig voor internet dating dan voor persoonlijk daten. Aan de andere kant is de kostenbesparing een groot voordeel van online daten. Verliefdheid is minder van belang wanneer de andere persoon eerlijk is.

Bij online dating ligt de nadruk meer op het geestelijke dan op het lichamelijke. Sommige daters zullen echter altijd een manier vinden om lichamelijke en seksuele toespelingen te maken via foto’s en gesprekken. Wanneer u zich daar niet prettig bij voelt, kunt u gesprek altijd weer een andere kant op sturen. Online daters die hardnekkig blijven doorgaan met toespelingen kunt u altijd blokkeren om te voorkomen dat ze weer contact met u opnemen.

Gespreksonderwerpen
Een online date begint meestal met het leren kennen van de ander zoals u ook bij een normale date zou doen. Mogelijke gespreksonderwerpen zijn:

• Waar komt u vandaan?
• Ik zag dat u geïnteresseerd bent in “x, y en z”? Hoe bent u geïnteresseerd geraakt in deze activiteiten of onderwerpen?
• Hoe oud bent u?
• Komt u uit een groot gezin of een klein gezin?
• Houdt u van reizen? Zo ja, waar bent u dan zoal geweest?
• Waar gaat u graag heen op een date?
• Wat eet u graag?
• Bent u een vroege vogel of een avondmens?

De vragen moeten niet te lastig zijn, maar moeten u wel in staat stellen uw date goed te leren kennen.  Stel vragen waardoor u te weten komt of u de persoon ook in het echt zou willen ontmoeten of het gesprek liever online wilt houden.

Afhankelijk van hoe vlot de online date verloopt, kan het gesprek 15 minuten tot enkele uren duren. Zorg ervoor dat u weet hoeveel tijd uw date heeft. U wilt op de eerste date niet over-enthousiast overkomen. De andere persoon zou anders kunnen denken dat u te veel uw best doet of wanhopig bent of nog erger. Wanneer u beiden het gevoel heeft dat de date goed verloopt, kunt u de date natuurlijk net zo lang laten doorgaan als u zelf wilt.

Geef de date een beoordeling
Geef de date achteraf een beoordeling. Op sommige datingsites kunt u op de site zelf uw date een beoordeling geven. Op andere datingsites zult u uw beoordelingen zelf moeten bijhouden. Hoe dan ook, maak aantekeningen over wat u wel en wat u niet beviel aan de date. Wanneer u dan op een andere date gaat, kunt u beter vergelijken en beslissen welke matches u in het echt zou willen ontmoeten. Spreek niet te snel af om elkaar in het echt te ontmoeten. Leer elkaar eerst kennen via internet en eventueel via de telefoon, voordat u op een echte date gaat. Op deze manier voorkomt u dat u met iemand afspreekt die niet helemaal eerlijk is of die niet bij u past.

Veiligheidsmaatregelen
De anonimiteit van online dating heeft zijn voor- en nadelen. Hou in gedachten dat sommige mensen misbruik kunnen maken van de situatie, wat kan leiden tot een negatieve ervaring voor degenen die wel serieus op zoek zijn naar een relatie. Als u geen goed gevoel heeft bij een online gesprek, kunt u het gesprek gewoon beëindigen. Vertel de persoon beleefd dat u het gevoel heeft dat u niet bij elkaar past en trek u terug uit het gesprek. Wat dat betreft is online daten hetzelfde als daten in het echt. Wanneer u iemand ontmoet en u voelt zich niet op uw gemak, gaat u weg. Hetzelfde geldt voor online daten. Wanneer u uw gezonde verstand gebruikt, zal het een positieve ervaring zijn voor beide partijen.

 

Jouw mening telt!

Share:

Leave a Comment

We would be glad to get your feedback. Take a moment to comment and tell us what you think.

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>