Hoe trek je de aandacht met jouw profiel?

Hoe trek je de aandacht met jouw profiel?

Hoe trek je de aandacht met jouw profiel?

Zo veel datingsites, zo veel profielen. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat jouw profiel er tussenuit springt? En nog belangrijker; hoe trek je de aandacht van juist die ene persoon met wie jij je eigen succesverhaal gaat schrijven? Wij helpen je in 4 stappen naar een effectief profiel!

De eyecatcher van elk profiel is natuurlijk de profielfoto. Een datingprofiel zonder foto wordt volgens matchmaker eDarling.nl tot wel acht keer minder gecontacteerd. Indien je serieus op zoek bent en je jouw kansen wilt verhogen, is het dus van belang een goede foto van jezelf toe te voegen. Kies een foto waar je alleen op staat zodat er geen verwarring ontstaat en laat je van je beste kant zien! Een lachende foto werkt uitnodigend. Kies een foto waar je je zeker bij voelt, maar vraag eventueel ook naar de mening van vrienden of familie. Zij letten waarschijnlijk minder op details en meer op de algehele indruk die de foto maakt; precies datgene waar jouw profielbezoeker ook op let!

Nu je de juiste profielfoto hebt gevonden en daarmee de aandacht trekt van potentiële (dating-) partners, is het tijd om wat meer over jezelf te vertellen. Vele datingwebsites vragen of je jezelf in enkele zinnen kunt beschrijven. Deze paar zinnen worden veelal bovenaan jouw profiel gepubliceerd en gelden daarom als jouw persoonlijke contactadvertentie. Kort en bondig zijn hierbij de kernwoorden. Probeer om een persoonlijk stukje te schrijven waarin je jouw (positieve) karaktereigenschappen belicht. Deze paar regels zijn ook geschikt om aan te geven wat jij precies zoekt in een partner of relatie; zo bouw je als het ware een filter die ongeschikte kandidaten er van kan weerhouden contact op te nemen .

Je hebt met je beschrijvende contactadvertentie de interesse vast weten te houden. In de volgende stap wordt de rest van je profiel onder de loep genomen. Dit is jouw kans om te stralen! Probeer het zo persoonlijk mogelijk te houden. Dit kan door uitgebreid over je hobby’s en interesses te schrijven, maar het is nog belangrijker om je karakter naar voren te laten komen in de beschrijving over jezelf.  Doe dit bijvoorbeeld door een humoristische opmerking hier en daar. Sarcastisch of droog; de ander leert zo direct jouw gevoel voor humor kennen. Je hoeft je niet direct helemaal bloot te geven in je profiel. Een beetje mysterie wekt extra nieuwsgierigheid!

Nu je met je karakteristieke zelfbeschrijvingen de belangstelling van jouw profielbezoeker hebt gewekt, kunnen we concluderen dat er interesse bestaat. Genoeg interesse om contact op te nemen? Probeer de ander hierin te motiveren door af te sluiten met een leuke uitsmijter, slogan of call-to-action; jouw profiel is jouw marketing kanaal!

Hoe trek je de aandacht met jouw profiel? (80.00%) 6

Share:

Leave a Comment

We would be glad to get your feedback. Take a moment to comment and tell us what you think.

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>