Nieuwe relatie?

Nieuwe relatie?

Ik wil weer daten!

Sinds kort weer single? Zo regel je zonder schroom een date
Je relatie is stukgelopen… jammer! Ook als je zelf het initiatief hebt genomen om uit elkaar te gaan is dit vaak een ingrijpende gebeurtenis. Meestal duurt het een paar maanden tot zelfs enkele jaren voordat je toe bent aan een nieuwe relatie. Het kan vervolgens een rare gewaarwording zijn om je na een lange relatie weer op de concept vrouw zoekt man of het omgekeerde te begeven. Want vaak zijn uitgaansgelegenheden waar je ooit heen ging veranderd of ze bestaan niet meer, en zijn de bezoekers tot je eigen verbazing van een jongere generatie. Dates regelen lijkt door al die veranderingen misschien opeens een stuk moeilijker dan het vroeger was, maar het tegendeel is waar: het is een stuk makkelijker geworden! Door de komst van internet dating hoef je namelijk geen cafés of clubs meer te bezoeken om potentiële partners tegen het lijf te lopen. Je zoekt gewoon een dating website die bij je past en regelt een date online vanuit je luie stoel. En internet dating is absoluut niet meer iets waar alleen ‘losers’ op af komen. Tegenwoordig zijn duizenden singles lid van een dating website, ook hippe, succesvolle, populaire en knappe alleenstaande mannen en vrouwen!

Online daten via een datingwebsite
Een dating website kan in eerste instantie een beetje beangstigend lijken. Je krijgt bijvoorbeeld berichtjes in je mailbox van onbekende mensen die je profiel leuk vinden en meer over je willen weten. Toch hoeft zo’n eerste kennismaking via internet juist helemaal niet eng te zijn. Je bent namelijk volledig anoniem, dus je kunt op je eigen gemak berichtjes uitwisselen met mensen die je aanspreken. En als je geen interesse in iemand hebt kun je dat gewoon in een berichtje schrijven, dat is een stuk makkelijker dan dat je het iemand recht in de ogen moet zeggen. Als de mailtjes van een bepaald iemand je erg aanspreken kun je besluiten om de volgende stap te zetten: chatten via de dating website. Via chats kun je iemand weer wat beter leren kennen en iemands karakter op een directere manier peilen. Heb je daar ook een goed gevoel bij, dan kunnen jullie samen besluiten dat het leuk is om een date af te spreken. Je kunt er natuurlijk een blind date van maken, maar als je toch ook nog even eerst wil checken hoe iemand eruit ziet als diegene praat en beweegt dan is het verstandig om met elkaar via de webcam te praten.

Waar spreek ik af?
Het beste kun je de eerste date op neutraal terrein afspreken, zoals een café, koffietentje of restaurant. Mocht je date namelijk toch minder geslaagd zijn dan je had gehoopt dan is het makkelijker om in een café te zeggen dat je verder geen interesse hebt dan bij jou of de ander thuis. Ook is het een stuk veiliger, want tenslotte ken je de persoon met wie je tot nu toe uitsluitend via internet hebt gepraat nog helemaal niet zo goed. Het voordeel van ergens afspreken is dat jullie meteen een leuk gespreksonderwerp hebben om het ijs te breken. Je kunt het bijvoorbeeld hebben over wat je leuk vindt aan deze plek, van wat voor drankjes je wel en niet houdt en waarom jij of de ander voor deze plek heeft gekozen.

 

Nieuwe relatie? (100.00%) 1

Share:

Leave a Comment

We would be glad to get your feedback. Take a moment to comment and tell us what you think.

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>