Mannen van Mars, vrouwen van Venus

Mannen van Mars, vrouwen van Venus

Voor de meeste mannen en vrouwen is een veel voorkomende zin: ‘Hij begrijpt mij niet!’ of  ‘wat zeurt ze toch telkens’.. Er zijn ontzettend veel boeken hierover geschreven en eigenlijk vertellen ze allemaal hetzelfde. We snappen elkaar niet en dat zal altijd zo blijven.. Ondanks dat we elkaar niet begrijpen, kunnen we wel rekening met elkaar houden door middel van een paar nuttige tips.

Tips voor vrouwen om de man te begrijpen

“Ik wil begrepen worden door hem, maar alles wat ik zeg komt niet aan!”. Dit is een probleem waar niet alleen jij last van hebt, maar ook miljoenen andere vrouwen delen dit met jou en lopen met dezelfde vragen rond. Om een man te begrijpen, moet je weten hoe een man denkt (lees: heel erg simpel). Maar hoe denkt een man precies? Wil je dat de man jou begrijpt, houd het dan vooral simpel en gebruik onderstaande tips.

Handige tips om hem te begrijpen
1. Mannen houden niet van te lang praten over een onderwerp. Zeg of vraag wat je wilt weten en praat er vooral niet te veel en te lang over.
2. Vrouwen praten met emoties, mannen praten zakelijk. Mannen zijn erg rationeel en hebben niet de capaciteit om er te veel gevoel (emoties) aan te koppelen. Verwacht dit dan ook niet van ze.
3. Kom met concrete voorbeelden, maar haal niet te veel oude koeien uit de sloot.

 

Tips voor mannen om de vrouw te begrijpen

“Ze maakt van een mug een olifant”. Als man zijnde word je soms helemaal gek van alle emoties. Je doet het nooit goed en je krijgt regelmatig te horen dat je een eikel bent. Je moet snappen dat vrouwen heel anders denken, zij denken meer vanuit hun gevoel. Alles is verbonden met emoties en moet in te veel woorden uitgelegd worden. Hierbij een paar tips, zodat je haar beter “begrijpt” en daardoor meningsverschillen makkelijker kan uitpraten.

Handige tips om haar te begrijpen
1. Vrouwen praten vanuit emoties. Ook al voelt het aan als gezeur, laat dit vooral niet merken. Geef aan dat je het begrijpt en dat je eraan wilt werken. Vrouwen waarderen dit en laten het vervolgens makkelijker rusten.
2. Zeg nooit wat je precies denkt, maar verwoord het met wat extra emotie.
3. Ook al vind je dat ze zeurt om niets, zeg dit nooit! Toon begrip en ga er nooit te veel tegen in. Uiteraard moet je wel opkomen voor je eigen mening, maar een vrouw communiceert nu eenmaal anders. Toon hier begrip voor.

Uiteindelijk zal de man en de vrouw elkaar nooit snappen, accepteer dit en probeer het met de tips te verzachten.

Jouw mening telt!

Share:

Leave a Comment

We would be glad to get your feedback. Take a moment to comment and tell us what you think.

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>