Relatiestatus wijzigen op Facebook

Relatiestatus wijzigen op Facebook

Moet je jouw relatiestatus op Facebook veranderen?

Als je eenmaal je relatiestatus op Facebook hebt veranderd, maak je het officieel. Al je (Facebook) vrienden zullen dan weten of je al dan niet een relatie hebt.

Laten we eerlijk zijn, vandaag de dag verloopt een groot deel van je communicatie met vrienden via Facebook. Vroeger, in de pre-digitale tijd, nam je misschien een paar goede vrienden in vertrouwen wanneer je iemand ontmoet had. Je hield hen op de hoogte van de evolutie van je relatie en je kondigde het aan als de relatie ook officieel werd.

Vandaag Nu kan je met een paar klikken je relatiestatus op Facebook veranderen en op die manier aan al je Facebook vrienden laten weten dat je een relatie hebt.

Moet je jouw relatiestatus op Facebook überhaupt veranderen?

In veel opzichten is het geweldig om je relatiestatus op Facebook te veranderen. Iedereen die verliefd is, wil dat van de daken schreeuwen en aan iedereen vertellen dat hij of zij iemand gevonden heeft. Je loopt echter wel een paar voor de hand liggende risico’s wanneer je je relatiestatus op Facebook verandert. Ten eerste komt iedereen te weten wat je nieuwe relatiestatus is – ook personen die niet je beste vrienden zijn, zoals collega’s en oppervlakkige kennissen. Moeten zij echt weten dat je een nieuwe relatie hebt? Als je niet wilt dat al je contacten op Facebook je relatiestatus zien, kun je je privacy-instellingen naar wens aanpassen.

Maar zelfs als je je privacy instellingen zo instelt dat alleen je goede vrienden je nieuwe relatiestatus kunnen zien, moet je er rekening meer houden dat je status-update ook te zien zal zijn op de Facebook-tijdlijn van je nieuwe partner. Als je het nieuws echt alleen met een kleine vriendenkring wilt delen, moet je ervoor zorgen dat je nieuwe partner zijn of haar privacy-instellingen ook aanpast.

Ten slotte, een goede reden waarom velen ervoor kiezen hun relatiestatus helemaal niet op Facebook te delen, is dat ze het weer moeten veranderen als er een einde komt aan de relatie. De positieve feedback, de vind-ik-leuk’s, gelukwensen en reacties op je relatie-update zijn natuurlijk geweldig, maar je zult waarschijnlijk minder blij zijn met de meelevende reacties, de “vind-ik-niet-leuk”-commentaren en de blijken van medelijden wanneer je je relatiestatus weer moet veranderen naar “single”.

Jouw mening telt!

Share:

Leave a Comment

We would be glad to get your feedback. Take a moment to comment and tell us what you think.

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>