Whatsapp – Nieuwe dating etiquette of gewoon slechte manieren

Whatsapp – Nieuwe dating etiquette of gewoon slechte manieren

Sms’en, bellen of whatsappen? Nieuwe dating etiquette of gewoon slechte manieren?

Na een eerste date wachtte je vroeger op een telefoontje. Vandaag de dag kan je in plaats van te bellen ook sms’en, e-mailen of whatsappen. Is dit een goede vervanging voor een telefoontje?

Nog niet zo lang geleden ging het datingspel ongeveer als volgt: je ontmoette elkaar, de man (meestal) krijgt een telefoonnummer, de vrouw (meestal) wacht op een telefoontje, eerste date, nog eens wachten op een telefoontje, tweede date, enz.  Wachten op dat eerste telefoontje kon echt zenuwslopend zijn. Terwijl de man meestal probeerde cool te blijven en niet te snel te bellen, werd de vrouw getergd door de vraag “Waarom belt hij niet?”.

Als hij echter belde, waren de eerste telefoongesprekken een uitstekende manier om elkaar voor de eerste date alvast een beetje beter te leren kennen. In een telefoongesprek kon je ontspannen met elkaar praten, zonder je zorgen te hoeven maken hoe je eruit zag en of de date wel goed verliep. Hierdoor hadden beide partijen de gelegenheid om informatie over elkaar uit te wisselen, zodat je meteen gespreksstof had voor de volgende dates.

Vandaag de dag bellen mensen elkaar steeds minder en telefoneren wordt langzaam maar zeker iets uit het verleden. Veel mensen hebben niet eens meer een vaste telefoon. Echter, met een mobiele telefoon moet je je altijd zorgen maken over je batterij, de gezondheidsrisico’s van het te lang mobiel telefoneren en de slechte ontvangst. Ook bellen mensen liever niet mobiel om zomaar even te kletsen, omdat ze bang zijn dat ze ongelegen bellen of dat ze bellen terwijl je ergens bent waar het te luidruchtig is om te praten. Er zijn tegenwoordig zoveel communicatiemiddelen voorhanden, dat het makkelijker is om te sms’en, whatsappen of e-mailen dan te bellen.

Dit is prima als het gaat om vrienden en familie, vooral als je weet dat ze het liefst communiceren via sms, whatsapp of e-mail. Maar hoe zit het met sms’en als je met iemand aan het daten bent? De generatie die na 1990 is geboren en met mobiele telefoons is opgegroeid, hoeft er waarschijnlijk niet eens over na te denken of ze iemand sms’en of bellen, maar de generatie die is opgegroeid met dating etiquette die inhield dat je moest wachten op een telefoontje van hem of (minder vaak) haar, vindt het waarschijnlijk vreemd of onbeschoft.

Als je iemands nummer hebt en hem of haar wil vragen voor een date, adviseren we om eerst een sms te sturen om te zeggen dat het leuk was elkaar ontmoet te hebben en te vragen of je een keer mag bellen. Op die manier hoef je het telefoneren niet over te slaan en kan je het eerste sms’je gebruiken als een buffer om ervoor te zorgen dat het eerste telefoontje niet onverwacht of ongelegen komt.

 

Jouw mening telt!

Share:

Leave a Comment

We would be glad to get your feedback. Take a moment to comment and tell us what you think.

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>